Ágota Romániában, Csíkszeredán született egy magyar család tagjaként.

Miután egy évet töltött a Finnországban a Lahti Polytechnic Institute of Desig ösztöndíjasaként, tanulmányait a budapesti Mohoy-Nagy Egyetemen fejezte be, építész művészként 2007-ben. Diplomamunkáját a csehországi Diploma Committee Stempel Jan a zsűri díjával tűntette ki.

Munkáit a letisztultság, a nemes anyaghasználat és a természettel való összhang jellemzi. A kézimunkák iránt érzett szeretette is megmutatkozik abban, ahogy a tervezés részeként művészi alkotásnak beillő maketteket épít.

2010-ben volt csoporttársával Csővári Lindával megalapították a Fló Architect-et. Az Építészeti Szövetség hamar Budapest egyik legismertebb fiatal építész csoportjává vált, már az első, díjnyertes megbízásának köszönhetően. A tervezők 700 nm-en hoztak létre egyedülálló hipermodern mobil saniter showroomot, úgy hogy számos képzőművészt s fejlesztő rogramozó alkotót bevontak a folyamatba.

 

"...A jelen-levés gyakorlata foglalkoztat és szórakoztat is egyben! Csak ez a pillanat van és az elméd pillanatbeli állapota határozza meg a következő pillanatot. Tehát ma, éppen most mit akarsz? Csak csináld!..."
Demeter Ágota, építész művész

MEDIA